Суббота, 27.04.2024, 01:29
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Наші діти повинні виростати вільними громадянами вільної України, і яким буде завтра наш український народ, якою буде наша держава, залежить від кожного з нас.

В рамках правового тижня в 3- Б класі КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ступеня - гімназія» (класовод Чабан Т.С.) був проведений виховний захід «Я – дитина. Я теж маю право». На початку заходу діти заглянули у чарівну коробку і побачили там найцінніший скарб планети Земля – своє відображення в люстерку. Учні мали змогу переглянути буктрейлер «Права дитини». Пригадали, що їх права захищені  Конвенцією прав дитини. Особливу увагу звернули на те, що жодна дитина не може бути піддана катуванню, знущанню, незаконному арешту або позбавлення волі.  Діти не повинні ставати жертвами насильства. Вони мають право на життя. А ще на батьківське піклування.

На завершення заходу створили колаж «Ми за дитинство без насильства». 

Переглядів: 353 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

        Восьмого грудня в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія» в 5-х класах відбулась виховна година на тему «Обов’язки та права – усьому голова». Діти разом з практичним психологом Середою О.В. створили «правову квітку», на яку помістили права та обов’язки. Учні з захопленням відповідали на запитання, відгадували загадки, виконували завдання з правової тематики. 

 

Переглядів: 413 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

       Дев’ятого грудня в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія» в 6-А класі відбулась бесіда з елементами тренінгу на тему: «Права та обов’язки». Учні разом з практичним психологом Середою О.В. створили правове дерево, на яке помістили плоди своїх знань про права та обов’язки. Гімназисти із задоволенням виконували з авдання на картках та грали в «юридичну математику».   

 

Переглядів: 378 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

У рамках місячника правових знань класоводом Северіної Н.М.  на батьківських зборах було проведено анкетування «Які ви батьки ?» . Після бесіди про види насильства та порад щодо заохочень у вихованні дітей, батьки отримали буклети  «Права дітей».

         Для учнів був проведений інтегрований урок з математики та основ здоров’я  «Права дітей». Девізом стали рядки:

                       Щоб права свої нам знати,

                        Будемо їх рахувати.

             Діти з цікавістю повторювали склад числа, креслили відрізки та розв’язували задачі. Після виконання  завдань учні отримували пазл з правом дитини. Підсумком уроку стало створення колажу. 

Переглядів: 362 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Страшна загроза людству ХХІ століття

Щороку згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я та рішенням Генеральної Асамблеї ООН 1 грудня вся планета відзначає День боротьби зі СНІДом. У ХХІ ст. поняття чуми асоціюється не з середньовічним захворюванням, яке забрало життя мільйонів людей, а зі СНІДом. Саме в минулому столітті почала свій шлях справжня пандемічна лавина, яка накриває іноді навіть людей, що ведуть цілком порядний і відповідальний спосіб життя. На жаль, хворі на СНІД не можуть вилікуватися на 100 відсотків, але все ж завдяки різним розробкам в області медицини є можливість істотно підвищити якість і збільшити тривалість життя.  До  Міжнародного дня боротьби зі СНІДом у 9-А класі КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія»  була проведена година спілкування «СНІД – біда всього людства». Учні переглянули мультимедійну презентацію, назвали можливі шляхи зараження, зупинилися на  сучасному стані захворюваності в Україні. Учні 8-Б класу випустили буклет «Не дай СНІДу шанс», десятикласники оформили стіннівку «Скажемо СНІДу – НІ!». А на годину спілкування «ВІЛ/СНІД. Виклик людині і людству» до 9-Б класу завітали практичний психолог Середа О.В. та педагог-організатор Климаш Л.С. Діти детальніше дізналися про цю підступну хворобу і про небезпеку, яку вона несе людям, про шляхи зараження. Дев’ятикласники обговорили запропоновані ситуації, взяли участь в анкетування щодо порушеної проблеми. Вразила страшна, сумна статистика щодо кількості хворих на ВІЛ та СНІД у державі, області, а особливо –  в нашому районі. Кожен зробив для себе висновки, що будь-якій хворобі  краще запобігти, аніж потім лікувати. Треба бути обережним, слідкувати за станом свого здоров’я і пам’ятати, що життя дається лише один раз.

Буланов Нікіта

Переглядів: 342 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Ми – майбутні захисники свої держави

Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може.  У нашій країні щорічно 6 грудня – в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України» – відзначається  День Збройних Сил. Це свято  нероздільно пов'язане з розвитком війська та військових традицій. Традиції в житі суспільства і окремої людини відіграють важливу роль. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу ставлення людини до країни уособлюється в таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя. Напередодні Дня Збройних Сил України у КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» було проведено низку заходів. Черговий 8-Б клас разом із заступником директора з виховної роботи Пархоменко А.Ю. підготували урочисту лінійку. Бібліотекар Славінська Л.І. запропонувала гімназистам тематичну виставку. І учні, і вчителі НВК взяли участь в акції по збору теплих речей для учасників АТО «Допоможи військовослужбовцю», також діти виготовили вітальні листівки та сувеніри для наших захисників. У 8-Б класі  класний керівник Кучугура Н.О. провела виховну годину «Козацькому роду нема переводу», під час якої вчитель розповіла учням про історію виникнення козацтва, звичаї та устрій козаків. А учні 9-А та 9-Б класів разом із класними керівниками Чумак О.О. та Стешенко Н.М. зустрілися на годині спілкування «Збройні сили України: історія і сучасність». Дев’ятикласники переглянули і обговорили відеофрагменти «Збройні сили України» та «День в історії. 6 грудня 1991 року», згадали сторінки історії, які демонструють силу, міць, дух Збройних сил нашої держави в різні часи. Діти відзначили, що професія захисника рідної землі завжди була, є і буде почесною та відповідальною, важкою, але вкрай необхідною.

                                                                                       Прес-центр НВК

 

 

Переглядів: 376 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz