Четверг, 28.03.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


                                                    «Не згасне пам’яті свіча…»

В руках, що виростили хліб,

 Не залишили і зернини…

 Ні, рід наш в горі не осліп -

 Ти все згадаєш, Україно!

 Згадай усе ти, щоб воздать

 Близьким і дальнім людоморам.

 ... Хоч радість легше пам'ятать.

 Та треба пам'ятать і горе.

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Чорне вороння зграями ширяло над Україною, заціпенілою в тяжкому смертельному сні 1933-го. Зараз щороку наша країна прихиляє коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років, перед тими страждальцями, могили яких розкидані по садках, балках, дворах, узбіччях доріг та на цвинтарях, де насипані великі могили.

Учні чергового класу КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» разом із заступником директора з виховної роботи Пархоменко А.Ю. підготували тематичну лінійку, по класах було проведено виховні години, приурочені цій страшній даті. Бібліотекар Славінська Л.І. підготували книжкову виставку «Голодомор в Україні 1932-33-го років». Учні 6-Б класу (класний керівник Северіна Т.М.) випустили стіннівку, в якій розповіли про ті трагічні для нашої країни роки. Дев’ятикласники разом із класними керівниками Чумак О.О. та Стешенко Н.М. зустрілися на виховній годині «Не згасне пам’яті свіча…», переглянули та обговорили відеофільм «Голодомор. Реквієм». Учителі презентували гімназистам роман нашої землячки, севєродонецької письменниці Світлани Талан «Розколоте небо». Світлана Олегівна – неодноразова лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», Золотий письменник України, а події її роману розгортаються в селі Підкопаївці на Луганщині у 1929-1933 роках. За словами Ольги Хвостової, письменниці, телеведучої, «це саме та історія, яку неможливо читати без брому. І саме та, яку неможливо не читати, яку мусить читати кожен українець… Це те, що не можна забувати. Те, що не можна конденсувати до одного рядка в підручнику історії…». За силою передачі емоцій С.Талан наближається до нобелівської лауреатки Герти Мюллер, а за глибиною і чіткістю зображення деталей голоду 1932-1933-го роман «Розколоте небо» близький до твору Уласа Самчука «Марія». Молодші гімназисти, учні 1-Б, 2-Б, 3-Б, 4-Б класів разом із класоводами Северіною Н.М., Скорженко Л.М., Чабан Т.С., Солоповою Л.В. теж вшанували пам’ять жертв Голодоморів. Було схилено голови у хвилині мовчання, запалено свічку жалоби. Цей вогник символізував скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників. Наприкінці заходу діти випустили в небо чорні повітряні кульки, як нагадування сучасникам про чорні сторінки історії українського народу.

Минуле – це  історія, яку ми повинні знати й пам’ятати, адже, як писав Олександр Довженко, сучасне завжди на дорозі з минулого в майбутнє. Історію не перепишеш, не закреслиш і не зітреш, особливо, якщо вона написана кров’ю. Нехай морок ніколи не заховає нашого минулого. Не треба забувати історію, яку нікому не під силу викреслити з нашої пам’яті, але також мусимо зрозуміти, що пройдешнє залишиться таким самим, а майбутнє завжди під силу змінити.

                                                                                  Прес-центр НВК

Переглядів: 375 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

Протягом 2016-2017 навчального року в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» працює гурток для дітей середнього шкільного віку «Креативне рукоділля».   Заняття в даному гуртку дають  можливість вихованцям познайомитися з новими техніками декоративної-прикладної творчості, навчитися використовувати в роботі різноманітні матеріали,  проявити свою фантазію та оригінальність. На гурткових заняттях діти вже освоїли техніку «декупаж», виготовили чудові блокноти та листівки. Навчилися вихованці також працювати з фетром, виготовивши дуже цікаві напівоб′ємні сувеніри «Шопкінс».

            Тож, якщо вам подобається займатися декоративно-прикладною творчістю,  виготовляти своїми руками подарунки та сувеніри, радо чекаю вас на заняттях гуртка «Креативне рукоділля». Гурток працює щоп’ятниці з 14.30 до 15.30 у приміщенні початкової школи на І поверсі (клас поділу).

                                              Керівник гуртка  «Креативне рукоділля»

                                                                                      Андрєєва Юлія Миколаївна

Переглядів: 397 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

Ми – за безпеку дорожнього руху!

Метою проведення Тижнів безпеки дорожнього руху є привернення уваги суспільства до проблеми травматизму та смертності на дорогах, а найголовніше пошук шляхів вирішення цієї проблеми. У світі в дорожньо-транспортних пригодах щорічно гине понад 1,25 млн. осіб та біля 50 млн. осіб отримують травми. Рівень дорожньо-транспортних пригод та їх наслідків в Україні найгірший серед країн Європі, що наносить непоправних людських та економічних втрат країні. Щороку на автошляхах України гине понад 4000 осіб та більш ніж 30000 людей отримують травми, ДТП є першою за поширеністю причиною смерті молоді у віці від 15 до 24 років та другою серед дітей у віці від 5 до 14 років. Ось така дуже сумна статистика. З метою попередження нещасних випадків у КЗ «НВК Сватівська ЗОШ і ст.-гімназія» нещодавно  пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху, в якому взяли активну участь усі гімназисти. Класоводи та класні керівники підготували і повели години спілкування «Правила дорожнього руху», «Обережно на дорозі!», «Я знаю дорожні знаки», «Будь обережний на дорозі!» та інші, під час яких діти згадали дорожні знаки, переглянули презентації, відеоролики,  розглянули ситуації з ПДР. Семикласники позмагалися у вікторині  «Правила руху вивчай!», а шестикласники влаштували виставку дитячих малюнків «Я – зразковий пішохід». Під час виховного заходу «Заочна подорож вулицями нашого міста» четверокласники на практиці познайомилися з дорожніми знаками та згадали правила дорожнього руху. А учні 1-Б, 2-Б, 3-Б та 4-Б класів разом із своїми вчителями організували лялькову виставу «Правила дорожнього руху у лісовій школі». Працівники Сватівського моторвагонного депо для учнів  8-9 класів провели лекцію з профілактики дитячого травмування на об’єктах залізничного транспорту. Маємо надію, що отримані знання допоможуть і школярам, і дорослим уникнути будь-яких травматичних пригод під час руху містом.

                                                                      Прес-центр НВК

Переглядів: 410 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz