Пятница, 26.04.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Новорічні дива

 

Ось знову рік Новий іде,

Хай щастя він всім принесе,

Міцне здоров’я подарує,

Добром і радістю хай дім квітує.

Любов’ю хай серця живуть,

Тепло душі для всіх несуть.

Хай мир і лад у хаті будуть,

Хай щирі завжди будуть люди!!!

        Новий рік  - це завжди очікування ялинки, новорічного дива, подарунків, веселих свят.  27 грудня п’ятикласники КЗ «НВК Сватівська ЗОШ  І  ст.- гімназія» разом із класними керівниками  Бондарєвою  Ю.О. та Колесніковою Г.В. провели свято «Новорічний бал у Снігової королеви». Усі учні взяли активну участь у підготовці та проведенні цього заходу. На святі були присутні  батьки, герої казок, Санта Клаус (Онопко Д.Є.)  та Олень(учениця 11 класу  Лібровська Г.), які прийшли до дітей  із подарунками. Розбійник (Брайловський Д.) все ж таки догукався до Червоного Півня (Штефан С.) ,а той, у свою чергу, привів на свято таких довгоочікуваних  Санту та Оленя. І як Баба Яга  (Лемешко А.), Карабас Барабас (Скрипник В.), кікімори  (Рєзнікова К., Кожин К.), СуперЯга (Ковальов Є.) не намагалися перешкодити казковим героям, але веселі пісні, конкурси, запальні танки  та  чудові колядки зруйнували їхні «злі наміри».  Батьки п'ятикласників теж не залишилися осторонь. Вони активно  підтримували своїх дітей у різних конкурсах! По закінченню свята класні керівники вручили п’ятикласникам табелі успішності з оцінками за перший семестр. Попереду зимові канікули, під час яких учні добре відпочинуть і наберуться сил для навчання вже у ІІ семестрі. Щастя, радості, гармонії всім! З Новим  2017 роком!

Прес-центр НВК

Переглядів: 409 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 11.01.2017 | Коментарі (0)

Гімназійні новини

  • Напередодні новорічних свят у КЗ «НВК Сватівська ЗОШ  І ст. - гімназія» відбулася урочиста лінійка, на якій привітали переможців конкурсів та предметних олімпіад.

 

Переглядів: 431 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 11.01.2017 | Коментарі (0)

        Нещодавно проходив регіональний конкурс учнівської  та студентської молоді «Борітеся – поборете!», присвячений пам’яті нашого відомого земляка, лікаря-онколога, письменника, науковця, літературознавця, краєзнавця Юрія Олексійовича Єненка. Учень 9-Б класу нашого закладу  Буланов Нікіта разом із своїм керівником, учителем української мови та літератури Стешенко Н.М.,  узяв участь у цьому конкурсі в номінації «Проза» і посів почесне  І місце. Ми вітаємо переможця і бажаємо подальших успіхів!

Переглядів: 417 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

Мистецтво – це частина душі української

Декоративно-ужитковим мистецтвом називають вид художньої діяльності, продукти яких є водночас і естетичними, і практичними у своєму використанні. «Декоративне» у перекладі – прикрашати. Слово «ужиткове» говорить, що речі мають практичне використання, а не лише слугують елементами естетичного задоволення.

Українське декоративно-ужиткове мистецтво має прадавнє коріння. Українські промисли існували ще за доби Київської Русі, про що говорять історичні довідки й пам’ятки. Тож найдавнішими видами українського ужиткового мистецтва вважають різьбу по дереву, вишивку, гончарство, кераміку та килимарство. Саме про зразки цього прадавнього мистецтва говорили учні 9-Б класу на уроці художньої культури.  Діти разом із учителем Ігнатовою А.І. запросили до себе на зустріч місцевих майстринь, сватівчанок Алманову Олену Олександрівну та Гончарову Ірину Валеріївну. Ці жінки є справжніми фанатами одного з прадавніх видів мистецтва – вишивки. Вони познайомили нас із різними техніками вишивок, зупинившись на тих, якими вони займаються сьогодні найбільше – це сутажна вишивка та художня гладь, техніка шиборі та інші різноманітні різновиди прикрашання тканини. Олена Олександрівна та Ірина Валеріївна розповіли про участь у різноманітних виставках і конкурсах, про свої перші і найбільші та найскладніші роботи, продемонстрували чудові вироби, акцентували увагу на тому, що в різних регіонах нашої країни є своєрідна палітра кольорів вишивки (на Слобожанщині, наприклад, це синьо-чорні кольори),  яка роль рушників в житті людини. Ми також звернулися до куточка народознавства, який знаходиться у нашій класній кімнаті, поспілкувалися про ті старовинні речі ужиткового мистецтва (горщики, глечики, вишивки, скриню, макітри та інше), які зібрані нами і зберігаються у світлиці. Під час такої зустрічі дізналися багато цікавого і корисного для себе, переконалися, наскільки добре, що сьогодні, в епоху розвитку комп’ютеризації і побутової техніки існують і розвиваються давні промисли мистецтва. Своєю країною, своєю історією треба вміти пишатися.

                                                                                                Буланов Нікіта

Переглядів: 370 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 21.12.2016 | Коментарі (0)

08.12 у 8-А класі було проведено виховну годину вшанування пам`яті трагедії на Чорнобилі. Третяк Єлизавета і Ситнік Аліна надали свої презентація і розповіли про шкідливий вплив хімічного випромінювання після вибуху на ЧАЕС. Учні дивилися документальне відео і аналізували розповіді свідків і жителів зони відчуження.

  

Переглядів: 320 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 15.12.2016 | Коментарі (0)

     12.12.16р. було проведено тренінг у 6 класі за темою «Як владнати конфлікт». Під час тренінгу учні ознайомилися з  поняттям «Конфліктогени»  тренувалися контролювати себе  у конфліктних ситуаціях; обговорили, які життєві навички необхідні для  розв’язання конфліктів; ознайомилися з порадами психолога, як правильно діяти у конфліктних ситуаціях.  Учні виконали запропоновані вправи, переглянули і обговорили мультфільм, прочитали і обговорили  «Історію про Чингісхана». Тренінг пройшов цікаво, учні були активними.

Переглядів: 429 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 13.12.2016 | Коментарі (0)

Наші діти повинні виростати вільними громадянами вільної України, і яким буде завтра наш український народ, якою буде наша держава, залежить від кожного з нас.

В рамках правового тижня в 3- Б класі КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ступеня - гімназія» (класовод Чабан Т.С.) був проведений виховний захід «Я – дитина. Я теж маю право». На початку заходу діти заглянули у чарівну коробку і побачили там найцінніший скарб планети Земля – своє відображення в люстерку. Учні мали змогу переглянути буктрейлер «Права дитини». Пригадали, що їх права захищені  Конвенцією прав дитини. Особливу увагу звернули на те, що жодна дитина не може бути піддана катуванню, знущанню, незаконному арешту або позбавлення волі.  Діти не повинні ставати жертвами насильства. Вони мають право на життя. А ще на батьківське піклування.

На завершення заходу створили колаж «Ми за дитинство без насильства». 

Переглядів: 353 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 47 48 49 50 51 ... 80 81 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz