Четверг, 25.04.2024, 08:58
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Гран-прі  юних гімназистів

ХХІІ районний фестиваль дитячої творчості «Театральна весна–2017» упевнено прокрокував  Сватівщиною, і вкотре театральні колективи району дивували журі і глядачів різноманіттям п’єс, костюмами, майстерною грою юних акторів.  Цього року вибір колективу КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» та керівника театрального гуртка НВК Бондаренко Олени Юріївни було зроблено на користь драми-феєрії «Стриборів ліс» за мотивами казки Івани Брлич-Мажуранич. Цю виставу було присвячено світлій пам’яті величної жінки, видатного педагога та режисера Сватівщини Т.Я.Третяк.

За сюжетом, події у виставі відбуваються за часів нападу татар на українські землі. Вороги грабували села, людей убивали та в полон забирали,  не жаліли ні старих, ні малих. Люди рятувалися у лісі, а там жив чарівник Стрибор (Андріясов Станіслав). Щоб урятувати українців від полону та смерті, він перетворив їх на чарівний ліс. Дівчата  самі обрали, яким деревом-символом буде кожна з них – калиною чи ліщиною, тополею, вербою чи цвітом папороті. Дівчину Марічку чарівник перетворив на Голубку білокрилу, і вона  навіть після перевтілення намагалася врятувати близьких та рідних їй людей, попереджала про небезпеку. І діяти чаклунство мало до тих пір, доки не знайдеться людина, яка свідомо принесе у жертву своє щастя та життя.

Хлопець Андрій (Матляков Ярослав) жив разом із матір’ю (Фінько Дар’я). Але одного разу він привів додому Дівчину-гадюку (Подзєгун Катерина). Вона заради багатства зрадила Батьківщину, за злосливість була проклята і в гадюку перетворена. Син відмовляється від матері, але коли потрапляє у полон до ворогів, дізнається правду про Гадюку-зрадницю, дуже шкодує про свій вчинок по відношенню до матері, ні за що не погоджується служити ворогам і показати їм шлях до Стрибора. Сам же чаклун пропонує матері взяти свою молодість і прожити нове щасливе життя, але … без сина. Мати зрікається нового життя, молодості, які їй пропонує чарівник Стрибор, як зрікся її син власного життя заради рідної землі. Ця самопожертва жінки знищила чари і перетворила весь чарівний ліс знову на людей. І звучали як девіз слова фінальної сцени: «З’єднавшись, здолаємо ми все, утому, біль та втрати, країна нам – понад усе, бо то є наша мати!»

У нашій театральній виставі було задіяно більше тридцяти акторів – чарівник Стрибор та його помічники – польові квіти (із цією роллю як завжди неперевершено впорався хореографічний колектив «Соняшник»); хлопець Андрій з матір’ю, дівчина-гадюка, дівчина-голубка, дівчата-дерева, козаки, вороги, хан, дівчина-бранка. Кожен, не дивлячись, чи маленька в нього роль, чи головна, виклався на сцені на всі 100%,  поринув у ті далекі часи, відчув дух епохи, прожив життя свого героя. Під час підготовки поруч із керівником гуртка щоразу були заступник директора з виховної роботи Пархоменко А.Ю., педагог-організатор Климаш Л.С., вчителі закладу. І як результат – гран-прі у середній віковій категорії. За найкраще виконання ролей грамотами нагороджено Матлякова Ярослава, Фінько Дарю, Кисельову Анастасію та Подзєгун Катерину.

Велике враження справила вистава і на глядачів у залі. Тож нехай театральне мистецтво завжди пробуджує в юних душах тільки позитивні емоції, виховує почуття патріотизму, любові до всього живого на рідній землі.

 

Прес-центр НВК

 

Переглядів: 366 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 29.03.2017 | Коментарі (0)

Обласні турніри юних істориків та юних журналістів

19 березня 2017 року дві команди сватівчан істориків «Літописці» та журналістів «Всевидяче око» стали учасниками обласних турнірів юних істориків та юних журналістів, які відбулися у місті Рубіжному. До цих відповідальних змагань, які щорічно проводить Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», діти готувалися заздалегідь. Спочатку формувався склад команд, обиралися назва та девіз, розподілялися ролі, опрацьовувався матеріал, запропонований оргкомітетом до цьогорічного турніру.

Команду істориків у складі: Воробйов Дмитро (капітан, 11 кл.), Мормуль Анастасія (10 кл.), Подзєгун Катерина (10 кл.), Девдюк Єлизавета (10 кл.), Ходова Крістіна (9 кл.) готувала вчитель історії Канівець Інна Олегівна. Цьогоріч їхні питання стосувалися різних історичних події. Завдання спонукали учнів займати певну позицію і відстоювати її, порівнювати ті чи інші історичні події із сучасністю, знаходити їх елементи у сьогоденні. І хоча команда не вийшла до фіналу (виборола 4 місце), діти отримали величезний досвід. Вони вчилися висловлювати і доводити свою точку зору, підтримувати командний дух та один одного у відповідях на будь-які питання.

Команду журналістів у складі: Крайнюк Дмитро (капітан, 11 клас), Буланов Нікіта (9 кл.), Корпан Антон (9 кл.), Навозенко Віктор (10 кл.), Коростильова Анастасія (10 кл.) готувала вчитель української мови та літератури Стешенко Н.М. Журналісти, як і історики, заздалегідь отримали свої питання для підготовки. Кожне питання містило як теоретичну частину, так і практичну, і в жодного не було однозначної відповіді, дітям треба було висловити свою точку зору, довести її, підтвердити фактами, відповісти на всі питання команд-суперників та журі. А суперники наших команд – і журналістів, й істориків – цього року були гідними і сильними: це збірні команди Сєвєродонецька та Лисичанська, Рубіжного (команди міських шкіл і секції «Журналістика» МАН), Новоайдарського району. Команда «Всевидяче око» виборола у фінальному бою почесне ІІ місце, поступившись «МАН-Рубіжне» лише чотирма балами. Діти отримали диплом і цінні подарунки. Але був ще дуже приємний момент: трьом учасникам – Буланову Нікіті, Навозенку Віктору і Крайнюку Дмитру – було запропоновано стати членами обласної команди журналістів і представляти Луганську область на Всеукраїнському турнірі 19 квітня в м.Суми.

До кожної перемоги – великої чи маленької – ведуть певний шлях і певні люди, які допомагають, дають влучні поради, консультації. Від імені всієї нашої команди ми хочемо подякувати людям, які допомагали готуватися до змагань і організували цю поїздку: Юхновець О.П., начальнику відділу освіти, за надання транспорту для поїздки, Євтушенко С.В., директору НВК, за турботу, піклування і материнські переживання. Щирі слова вдячності головному редактору газети «Голос громади» Найдьоновій О.М та журналісту цього ЗМІ Яцині О.С.; головному редактору газети «Новини Сватівщини» Огданській Ю.В.; директору Сватівської телерадіокомпанії Хомутову О.П.; голові громадської ради газети «Сватівські відомості» Крюкову А.О., які поділилися з юними гімназистами своїми знаннями, професіоналізмом, надали слушні поради під час підготовки команди до змагань. І, безумовно, ми дякуємо основним спонсорам – нашим батькам.

Переглядів: 317 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 29.03.2017 | Коментарі (0)

Першокласникам – про Кобзаря

«… Від перших малюнків до віршів славетних
Маленький хлопчисько у вічність крокує.
В поемах — величні епохи прикмети
І неньки-Вкраїни краса, що вирує»

 

23 березня учні 1-Б класу разом з класоводом Северіною Н.М. провели урок «Дитячі роки Кобзаря».  Учитель ознайомила учнів з дитячими роками Т.Г. Шевченка, красою творів поета, неповторністю Шевченкового слова.

Діти переглянули відеофільм «Дитячими шляхами Тараса Шевченка», розглянули ілюстрації до відомих творів поета та відчули красу української природи, передану рядками Шевченка. Цей урок  сприяв вихованню  почуття гордості та поваги до світлого образу поета-мислителя Т.Г. Шевченка.

Прес-центр НВК

Переглядів: 355 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 29.03.2017 | Коментарі (0)

Адміністрація КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» інформує, що рішенням педагогічної ради (протокол №2 від 28.02.2017 р.) третім предметом для державної підсумкової атестації для учнів 9-х класів  обрано географію.

Переглядів: 317 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 29.03.2017 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz