Пятница, 26.04.2024, 06:40
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


30 жовтня – 3 листопада в Марійському духовному центрі села Зарваниця, що на Тернопільщині, проходила навчально-реабілітаційна програма для вчителів і батьків Луганщини «Духовно-моральна складова у подоланні складних і травматичних ситуацій». До складу делегації входили представники Сватівського, Новоайдарського, Попаснянського, Старобільського, Міловського, Білокуракінського, Кремінського, Станично-Луганського районів, Рубіжного та Лисичанська. Сватівщину представляли п’ятеро педагогів, серед яких і вчитель української мови та літератури нашого НВК Стешенко Н.М. Цей тренінг відбувався за сприянням Комісії освіти та виховання УГКЦ, Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, ЛОІППО, Громадської ради з питань співпраці з Церквами при МОН України та Київської батьківської християнської асоціації «Алетея».    

З учителями та батькам Луганщини працювали педагоги, психологи, представники духовенства, учасники тренінгу переглядали фільми та тематичні відеофрагменти, розглядали питання про створення атмосфери позитивної взаємодії у виховному процесі; про важливість християнської етики і зміст християнського виховання; про методи розв’язання конфліктів у виховній діяльності. Ще навчалися оцінювати складність ситуації, вміти захистити себе, а також допомагати іншим знаходити вихід  зі складних травматичних життєвих обставин, керуючись психологічними ресурсами та християнськими принципами поваги до людської гідності.

Цікавими та пізнавальними були екскурсії в с. Зарваниця, біля замку в місті Теребовля і по вечірньому Тернополю. Учителі та батьки відвідали Колегіум для дівчат «Знамення» у с. Зарваниця, школу-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого і гімназію ім. Івана Франка у Тернополі. Усюди гостей зустрічали привітно і гостинно. У ТНВК «Школі-колегіумі Патріарха Йосифа Сліпого» відбулася зустріч із батьками та вчителями Тернополя. Учасники розповідали, як змінюються стереотипи між Сходом і Заходом, що складалися десятиліттями. Гостинні тернопільчани для кращого знайомства запросили гостей до себе і провели чудовий вечір у сімейному колі. Завершилась програма в Тернопільській ОДА, де делегацію з Луганщини вітали заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ганна Зварич та заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик. Вони висловили сподівання, що теперішня зустріч – це лише початок подальшої великої співпраці, і  наголосили, що найголовнішою складовою в духовному вихованні дітей є, безперечно, дотримання християнських засад, що базуються на любові, взаємоповазі й шануванні гідності кожної людини. 

\

Переглядів: 286 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

4 листопада наш навчальний заклад приймав почесних гостей – вчителів із Тернопільщини та Львівщини. До НВК також завітали заступник голови РДА Лемешко Г.А., начальник відділу освіти Юхновець О.П. , завідувач комунальної установи «Сватівський районний методичний кабінет» Гайдидей О.В. та методист РВО Зінченко С.В. Гостей радо вітали учасники танцювального колективу «Соняшник» та команда «Патріоти», яка цього року була учасницею військово-патріотичної гри «Джура». У Шевченківській світлиці екскурсоводи та юні театрали майстерно занурили гостей у світ безсмертного слова Кобзаря. Потім гості познайомилися із роботою філії Малої академії наук, яка вже не один рік працює на базі нашого навчального закладу. Щербак Сергій, учень 9-А класу, який цього року став переможцем Всеукраїнського конкурсу-захисту, представив свою роботу з експериментальної фізики. Гості залюбки переглянули навчальні кабінети, спілкувалися з колегами про пошуки шляхів реформування освіти, роль і місце в цьому процесі кожної шкільної родини, кожного вчителя, проведення виховних заходів з національно-патріотичного виховання і домовилися зустрітися ще з теплому родинному колі.

                                                                                             Прес-центр НВК

Переглядів: 373 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

«Велика-бо користь буває чоловікові від науки книжної, бо книги вказують нам і навчають нас, як іти шляхом покаяння, і мудрість, і стриманість здобуваємо із слів книжних. Книги подібні рікам, що тамують спрагу цілого світу – це джерела мудрості. Книга – бездонна глибина, ми ними в печалі втішаємось, вони – узда для тіла і душі. Мудрість – велика», – ці слова знаходимо у пам’ятці «Повість  минулих літ». І неможливо не погодитися із ними, бо людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною. У рамках  проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек у КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» було проведено багато пізнавальних і цікавих заходів. Бібліотечні уроки «Книга – найкращий мій друг» та  «Знайомство зі шкільною бібліотекою», які провела для учнів початкових класів бібліотекар закладу Славінська Л.І., відкрили для юних гімназистів віконечко у світ книжкового розмаїття. Конкурс малюнків «Ми читаємо та малюємо» та бібліотечний урок «Книги, газети, журнали читай – розуму набирай» допомогли гімназистам продемонструвати свою творчість. Книжкова виставка «Що читали наші батьки» і презентація нових книжок видавництва «Основа» та «Мамине сонечко» – «Незалежність України», «Героям слава» та « Мудрі думки з усього світу» порадували постійних активних читачів. І ніхто не залишився байдужим до проведення благодійної акції «Подаруй бібліотеці книгу з власним автографом» та культурно-розважального заходу «Літературні посиденьки». Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність. Пам’ятаймо, що в давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».

 

                                                                                             Прес-центр НВК

Переглядів: 301 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

10 жовтня 2016 року у 1-А класі Сватівського НВК  пройшов урок-тренінг зоснов здоров’я «Вміння товаришувати».

         

Переглядів: 490 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

27 вересня 2016 року у 1-А класі Сватівського НВК відбувся тренінг з основ здоров’я на тему «Хлопчики і дівчатка».

,

Переглядів: 344 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 10.11.2016 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz