Четверг, 02.05.2024, 01:06
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


                За традицією шкіл Сватівського району у вересні проводиться туристичний зліт, який включає в себе не тільки різноманітні змагання і конкурси, а й цікаві та пізнавальні екскурсії, зустрічі та відпочинок у теплій дружній атмосфері. Подібні заходи допомагають молоді випробувати свої сили та можливості, розширити знання про  історію рідного краю, поділитися власним досвідом. Цього року мені пощастило, бо я стала  учасницею вересневого зліту, познайомилася із досвідченими мандрівниками та ровесниками, яких об'єднує жага до подорожей.

              У перший день юні туристи Сватівщини  (а це була команда ЗОШ №2 та НВК-гімназії) тепло привітали гостей  – членів туристичних  гуртків із  Рубіжного, Новомикольська та учасників Білокуракінського велоклубу «Караван». Після знайомства наша дружна туристична родина вирішила відвідати оновлений Сватівський районний краєзнавчий музей, який (особисто мене) щиро здивував чудовим інтер'єром, новими експонатами, змістовною та цікавою розповіддю. Під час ще однієї  екскурсії  - до храму Ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів» -  ми мали змогу оглянути храм, дізнатися про історію церкви, подзвонити у дзвони.

       І ось нарешті ми вирушили до Гапчиного лісу. Того дня погода була не дуже поблажливою до нас:  одразу, як туристи освоїли нове місце (установили намети, натягнули тент, заготовили дрова), пішов дощ. Та ввечері, як завжди, учасники зліту ділилися один з одним своїми враженнями від подорожей та співали пісні навколо вогнища.

           Наступного дня погода посміхнулася нам, і розпочалася найцікавіша частина туристичного зліту. Смугу перешкод міг пройти кожен, у кого було бажання перевірити свою витривалість. Наша команда вправно та з ентузіазмом здолала всі перешкоди, а після проходження траси вирішила ще раз закріпити навички. У той час, як одні випробовували свій фізичний дух, інші навчалися в'язати вузли та правильно встановлювати й складати намети. Насичений подіями день закінчився демонстрацією білокуракінцями трюків на велосипедах. "Як можна підібрати монетку, їдучи на велосипеді?" - ще довго крутилося у мене в голові. До речі, представники велоклубу, на чолі зі своїми керівниками, презентували нам дуже цікавий і змістовний звіт про велосипедні подорожі гірським Кримом та до Білорусі по місцях бойової слави часів Великої Вітчизняної війни, яка відбулася у липні цього року.

        Вихідні у гарній компанії пролетіли дуже швидко та корисно. Я дізналася про те, як орієнтуватися у лісі, які гриби корисні, а які - ні, як розпалити вогнище за допомогою одного сірника; що відчувають учасники, коли долають ту чи іншу перешкоду.

       Туристичний зліт - це екстрим, нові враження та просто гарний відпочинок. Тож обирайте здоровий та цікавий спосіб життя!

 

                                                                                                                                                                                Овсепян Карина, учениця НВК

 

Переглядів: 429 | Додав: gigadmin | Дата: 27.09.2013 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz