Четверг, 09.05.2024, 09:33
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


20:00
Освітній проект «Відкривай Україну»

Освітній проект «Відкривай Україну» чотири роки демонструє всій країні, що молодь є рушійною силою змін, може і хоче змінити на краще нашу країну. 
У КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія» ми знайшли ініціативних та сміливих школярів: Буланова Нікіту та Погосян Валерію (11 клас), Єрошенкова Дмитра та Лелюк Юлію (10 клас), Смалька Ярослава та Риженкову Дар’ю (9 клас), Гирю Бориса та Єрмолу Максима (8 клас), Штефан Софію та Стеценка Станіслава (7 клас). Учні об’єднались у команду «Info-голіки», капітаном якої обрали найактивнішого та найініціативнішого учня 11 класу Буланова Нікіту. Під час роботи над проектом поруч із командою завжди знаходиться ментор Бочарова Анастасія Володимирівна, вчитель інформатики НВК. 
Команда «Info-голіки» створила шкільний Молодіжний центр «МІТ» (Молоді. Ініціативні. Творчі.), мета роботи якого – підвищення соціальної активності молоді через створення місць та куточків для культурної діяльності та дозвілля, вирішення проблем нераціонального використання часу, сприяння фізичному й розумовому розвитку учнів.
На першому етапі проекту команда «Info-голіки» заявила про себе та свою діяльність. Учні НВК зняли відео-ролик та опублікували його на YouTube https://www.youtube.com/watch?v=uzXQT95Fw-o. Команда проаналізувала проблеми школи, обрала найбільш актуальне питання та запропонувала шляхи його вирішення через реалізацію проекту на рівні школи. 
На другому етапі учасники проекту дослідили проблеми міста шляхом проведенням соціального опитування та розробили проект відповідно до виявленої суспільно значимої проблеми. Школярі вирішили взяти участь у конкурсі-проекті «Молода енергія громад» (здійснюється ЮНІСЕФ та ГО СКЦ «Задзеркалля» за фінансової підтримки ЄС) та перекваліфікувати проблему шкільного рівня на місцеву. Презентувавши питання нераціонального використання часу та способи його вирішення на місцевому рівні, команда «Info-голіки» стала одним із переможців конкурсу-проекту «Молода енергія громад» та отримала ГРАНТ (фінансову підтримку) на споруду Скейт-парку «YougLand». Учасники їздили до міста Святогорська для зустрічі з керівниками конкурсу-проекту «Молода енергія громад». Зараз триває будівництво Скейт-парку «YougLand» для активної молоді міста Сватове.
Школярі НВК не зупиняються на реалізації однієї ідеї. Зараз уже не тільки команда «Info-голіки», а й Молодіжний центр «МІТ» КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. – гімназія» вирішили взяти участь у конкурсі малих грантів «Не полишаючи нікого осторонь», присвячений Дню води (за підтримки ЮНІСЕФ, уряду Німеччини та ГО СКЦ «Задзеркалля»). Учні починають працювати над проектом «Еко-містечко». 
Команда «Info-голіки» відповідально виконує всі завдання проекту «Відкривай Україну», кожен учасник вчиться креативному мисленню та якостям лідера. Діти із захопленням ставляться до роботи у проекті. Команду НВК ще чекає ІІІ та ІV етапи до завершення проекту «Відкривай Україну», але в душі вони вже переможці!

Переглядів: 277 | Додав: gimnaziumsvatovo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz