Пятница, 26.04.2024, 16:29
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


        Восьмого грудня в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія» в 5-х класах відбулась виховна година на тему «Обов’язки та права – усьому голова». Діти разом з практичним психологом Середою О.В. створили «правову квітку», на яку помістили права та обов’язки. Учні з захопленням відповідали на запитання, відгадували загадки, виконували завдання з правової тематики. 

 

Переглядів: 413 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

       Дев’ятого грудня в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст. - гімназія» в 6-А класі відбулась бесіда з елементами тренінгу на тему: «Права та обов’язки». Учні разом з практичним психологом Середою О.В. створили правове дерево, на яке помістили плоди своїх знань про права та обов’язки. Гімназисти із задоволенням виконували з авдання на картках та грали в «юридичну математику».   

 

Переглядів: 377 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

У рамках місячника правових знань класоводом Северіної Н.М.  на батьківських зборах було проведено анкетування «Які ви батьки ?» . Після бесіди про види насильства та порад щодо заохочень у вихованні дітей, батьки отримали буклети  «Права дітей».

         Для учнів був проведений інтегрований урок з математики та основ здоров’я  «Права дітей». Девізом стали рядки:

                       Щоб права свої нам знати,

                        Будемо їх рахувати.

             Діти з цікавістю повторювали склад числа, креслили відрізки та розв’язували задачі. Після виконання  завдань учні отримували пазл з правом дитини. Підсумком уроку стало створення колажу. 

Переглядів: 362 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Страшна загроза людству ХХІ століття

Щороку згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я та рішенням Генеральної Асамблеї ООН 1 грудня вся планета відзначає День боротьби зі СНІДом. У ХХІ ст. поняття чуми асоціюється не з середньовічним захворюванням, яке забрало життя мільйонів людей, а зі СНІДом. Саме в минулому столітті почала свій шлях справжня пандемічна лавина, яка накриває іноді навіть людей, що ведуть цілком порядний і відповідальний спосіб життя. На жаль, хворі на СНІД не можуть вилікуватися на 100 відсотків, але все ж завдяки різним розробкам в області медицини є можливість істотно підвищити якість і збільшити тривалість життя.  До  Міжнародного дня боротьби зі СНІДом у 9-А класі КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія»  була проведена година спілкування «СНІД – біда всього людства». Учні переглянули мультимедійну презентацію, назвали можливі шляхи зараження, зупинилися на  сучасному стані захворюваності в Україні. Учні 8-Б класу випустили буклет «Не дай СНІДу шанс», десятикласники оформили стіннівку «Скажемо СНІДу – НІ!». А на годину спілкування «ВІЛ/СНІД. Виклик людині і людству» до 9-Б класу завітали практичний психолог Середа О.В. та педагог-організатор Климаш Л.С. Діти детальніше дізналися про цю підступну хворобу і про небезпеку, яку вона несе людям, про шляхи зараження. Дев’ятикласники обговорили запропоновані ситуації, взяли участь в анкетування щодо порушеної проблеми. Вразила страшна, сумна статистика щодо кількості хворих на ВІЛ та СНІД у державі, області, а особливо –  в нашому районі. Кожен зробив для себе висновки, що будь-якій хворобі  краще запобігти, аніж потім лікувати. Треба бути обережним, слідкувати за станом свого здоров’я і пам’ятати, що життя дається лише один раз.

Буланов Нікіта

Переглядів: 342 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Ми – майбутні захисники свої держави

Народна мудрість стверджує, що Земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити сама себе не може.  У нашій країні щорічно 6 грудня – в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України» – відзначається  День Збройних Сил. Це свято  нероздільно пов'язане з розвитком війська та військових традицій. Традиції в житі суспільства і окремої людини відіграють важливу роль. На їх основі створюються моральні ідеали, принципи, переконання і норми, які визначають стосунки між людьми і ставлення громадян до своєї держави. У свою чергу ставлення людини до країни уособлюється в таких поняттях, як «Вітчизна», «Батьківщина», а найвищим проявом любові до рідної землі є готовність боронити її ціною власного життя. Напередодні Дня Збройних Сил України у КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» було проведено низку заходів. Черговий 8-Б клас разом із заступником директора з виховної роботи Пархоменко А.Ю. підготували урочисту лінійку. Бібліотекар Славінська Л.І. запропонувала гімназистам тематичну виставку. І учні, і вчителі НВК взяли участь в акції по збору теплих речей для учасників АТО «Допоможи військовослужбовцю», також діти виготовили вітальні листівки та сувеніри для наших захисників. У 8-Б класі  класний керівник Кучугура Н.О. провела виховну годину «Козацькому роду нема переводу», під час якої вчитель розповіла учням про історію виникнення козацтва, звичаї та устрій козаків. А учні 9-А та 9-Б класів разом із класними керівниками Чумак О.О. та Стешенко Н.М. зустрілися на годині спілкування «Збройні сили України: історія і сучасність». Дев’ятикласники переглянули і обговорили відеофрагменти «Збройні сили України» та «День в історії. 6 грудня 1991 року», згадали сторінки історії, які демонструють силу, міць, дух Збройних сил нашої держави в різні часи. Діти відзначили, що професія захисника рідної землі завжди була, є і буде почесною та відповідальною, важкою, але вкрай необхідною.

                                                                                       Прес-центр НВК

 

 

Переглядів: 376 | Додав: gimnaziumsvatovo | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

14 листопада у 3-Б класі пройшов тренінг під гаслом «Вчимося жити разом». Цей урок провела вчитель КЗ «НВК Сватівської ЗОШ І ст. – гімназія» Бочарова А.В.

Тема тренінгу «Школа спілкування». На цьому уроці вчитель сприяв розвитку навичок спілкування, уміння розпізнавати і використовувати вербальне і невербальне спілкування, ввічливо висловлювати прохання.

Учні зацікавились правилами висловлювання прохання й тренувалися використовувати його й після тренінгу. Також дітям сподобовся мультфільм «Про те, як поросятко було вихованим».

Переглядів: 354 | Додав: gigadmin | Дата: 07.12.2016 | Коментарі (0)

7 листопада у 3-Б класі пройшов тренінг під гаслом «Вчимося жити разом». Цей урок провела вчитель КЗ «НВК Сватівської ЗОШ І ст. – гімназія» Бочарова А.В.

На тренінгу «Як стати толерантним» діти навчились поважати культурні відмінності, ознайомити з ознаками толерантності, запобігати конфліктам в учнівському середовищі.

У ході тренінгу діти були веселі та уважні. Зацікавленість учні показали при  перегляді мультфільму “Не такий, як усі” та виконанні заключної вправи.

Переглядів: 317 | Додав: gigadmin | Дата: 07.12.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 80 81 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz