Пятница, 29.03.2024, 11:24
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


12:12
Гімназійні новини

Гімназійні новини

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, який відзначається 27-го січня, прийнятий на офіційному рівні Генеральною Асамблеєю ООН. Цього дня Україна разом зі всією світовою спільнотою вшановує пам’ять мільйонів євреїв, а також військовополонених, політичних дисидентів і представників національних меншин, людей з обмеженими можливостями, які систематично знищувались нацистами та їх послідовниками. У КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» цій трагічній даті було присвячено ряд заходів. Учні 9-Б класу разом із ЗДВР Пархоменко А.Ю. підготували і провели тематичну лінійку «Голокост – трагедія, злочин проти людства», на якій розповіли про жахливі сторінки історії, що коштували життя 6 мільйонам загиблих євреїв (таку цифру назвали під час Нюрнберзького трибуналу, уже зараз історики вважають, що цю кількість можна помножити на два), запалили свічу і вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Виступ учнів супроводжувався переглядом мультимедійної презентації та відеофрагментів. По класах проведено години спілкування «Голокост – трагічна сторінка історії», «Бабин Яр – символ Голокосту в Україні», «Безсмертна сила людського духу», організовано виставку історичної літератури «Голокост – скорботна пам'ять народу». Гуманізм та свобода – найбільші суспільні цінності, нехай на нашій землі завжди панують мир та злагода.

Світова історія знає багато жертв в ім'я ідей, але аналогічної Крутам не було. 29 січня 1918 року в історії України з'явилася нова сторінка, щедро полита молодою кров'ю, назва якої – Крути! 99 років тому 300 «мучнів українських» пішло в безсмертя. Юна­ки загинули  славною смертю, смертю героїв, віддавши своє молоде життя за Україну, показавши, що воля  українського народу до визволення є твердою і непереможною. Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь. До Дня пам’яті героїв Крут гімназисти мали змогу переглянути тематичну виставку «Крути… Мужність і біль України», дев’ятикласники створили тематичний колаж. По класах було проведено виховні години та бесіди «Герої Крут», «Бій під Крутами», «Пам’яті Героїв Крут». Для учнів 9-11 класів проведено історичний урок «Пам’ятаємо Крути. Крути як відродження українства».  

У рамках відзначення ювілейного дня народження нашого поета-земляка Івана Даниловича  Низового у 6-А класі НВК було проведено бібліотечну годину «Поезія І.Д.Низового – дітям». Шестикласники разом із класним керівником Остренко О.М. та бібліотекарем Славінською Л.І. поринули у світ ліричного слова нашого земляка, познайомилися із біографією митця, його поетичними збірками, акцентували увагу на книжечках-читанках саме для юних читачів. У них автор невимушено та послідовно розкриває маленькі таємниці природи, зокрема рослинного світу. Торкнулися шестикласники і такої сторінки життя та творчості Низового, як «Сватівщина і сватівчани». Саме у Сватовому поет зустрів близьких за світосприйняттям  земляків-слобожан, мав багато друзів та однодумців. Діти зробили висновок, що кожну поезію Івана Низового треба сприймати серцем – інакше не осягнути глибини авторської думки, його розуміння життя.

 

 

                                                                             Прес-центр НВК

 

Переглядів: 426 | Додав: gimnaziumsvatovo | Теги: Прес-центр НВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Январь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz