Среда, 24.04.2024, 05:50
Вітаю Вас Гість | RSS

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "СВАТІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ № 7"

пл. 50-річчя Перемоги,35, м.Сватове, 92600, телефон (06471) 3-39-03, E-mail: gimnazium.svatovo@ukr.net, Код ЄДРПОУ 37645011
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


11:37
День знань у НВК

Вересень щедро сонцем зігрітий.
В школу повсюди сходяться діти.
Квіти барвисті в них у руках,
Вогники щастя ясніють в очах.
В кожного радісна усмішка сяє.
Дзвоником першим їх школа вітає.

Перше вересня завжди є незабутнім та хвилюючим святом і для дітей, і для дорослих, бо розпочинається новий навчальний рік. А це означає, що тисячі хлопчиків і дівчаток, першачків і випускників, пустунів і розумничків, юних спортсменів і науковців прийдуть до школи після літнього відпочинку і з новими силами сядуть за шкільні парти. Школа – це уроки і перерви, конкурси і концерти, ігри і дослідження, дівчинка з першої парти   і розбишака-однокласник, що обожнює грати у футбол і пригощає цукерками. Урочистості з нагоди Дня знань розпочалися в КЗ «НВК Сватівська ЗОШ І ст.-гімназія» з хореографічної композиції, а потім ведучі запросили на свято найменших гімназистів. 59 першокласників зі своїми першими вчителями Семеновою Л.М., Солоповою Л.В., Непийпою Т.В. урочистою ходою вишикувалися, щоб розпочати мандрівку незвичайним стежками до Країни знань. Директор НВК Євтушенко Світлана Вікторівна звернулася з вітальним словом до учнів, вчителів та батьків і побажала всім успіхів та перемог. З початком нового навчального року гімназійну родину привітали почесні гості: Рибалко Євген Вікторович, міський голова; Малик Яна Володимирівна, депутат Сватівської районної ради; Гончаров Юрій Сергійович, методист КУ «Сватівський РМК»; Пугач Олексій Григорович, начальний міського КП «Сватівський водоканал».  І малеча, і майбутні випускники старанно готувалися до свята, вчили вірші та пісні. Одинадцятикласники привітали найменших гімназистів, зачитали наказ-заповідь, подарували їм символ дитинства – іграшки і взяли учать у флешмобові. Пролунав перший дзвоник і покликав усіх гімназистів на тематичний урок. Для учнів 2-Б, 3-Б та 4-Б класів класоводами Северіною Н.М., Скорженко Л.М. та Чабан Т.С.  був проведений урок-квест з елементами флешмобу «Ми – діти твої, Україно!» Представники цих класів об’єдналися у три команди: «Волошки», «Маки» та «Соняшники». Протягом семи етапів квесту школярі перевірили себе, наскільки добре вони знають територію, історію, музику, літературу, особистості, символи та обереги своєї країни. Зазначивши, що Україна є частиною Європи, учні завершили урок флешмобом «Україна та Європа - єдині».

Учні 7-А класу (класний керівник Остренко О.М.) креативно підійшли до теми уроку «Під синьо-жовтими прапорами України та Євросоюзу» і  провели його у формі квеста. Подорожуючи станціями «Література», «Музика», «Ігрова» семикласники згадали історію створення Євросоюзу та імена українців – учасників конкурсу «Євробачення», переглянули кліпи і відеофрагменти, розгадали кросворд, відповіли на питання вікторини  і конкурсу. Десятикласники НВК разом із класним керівником Стешенко Н.М. під час уроку-тренінгу «Український вимір – європейські цінності» працювали в парах, групах, з’ясовували, які це – європейські цінності, і на які національні та загальнолюдські цінності треба орієнтуватися. Діти виконували вправи «Асоціативний кущ» і «Що дані цінності означають для мене». Десятикласникам треба було обрати з п’ятдесяти запропонованих спочатку десять цінностей, а з них – п’ять і  пронумерувати їх за ступенем значимості. Здоров’я і розум, кохання і самодисципліна, саморозвиток і самореалізація, гідність і вірність, честь і гідність, довіра і воля – ось неповний перелік цінностей сучасної молоді. Діти дійшли висновку, що кожен повинен мати не тільки необхідні компетенції, ґрунтовні знання з різних предметів, а й бути гідним громадянином, патріотом своєї держави, інтелектуально розвиненою, духовно і морально зрілою особистістю, яка готова протистояти викликам глобалізації життя.

Прес-центр НВК

Переглядів: 370 | Додав: gimnaziumsvatovo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright MyCorp © 2024
Використовуються технології uCoz